Monday, January 29, 2018

KENANGAN 34 WEEKS PREGNANT DI ITALY

Hi Assalamualaikum wbt koranggg..

Apa khabar?

Alhamdulillah harini diberi kelapangan masa oleh Allah untuk update blog lagi..

Update blog ni dah jadi macam sejenis ketagihan kalau korang nak tahu.. Dah update sekali, rasa nak update lagi dan lagi heheh

Oh rindunya zaman hari-hari update blog duluuuu..

InshaAllah nak ulang balik kegigihan zaman dulu.. Korang jangan lupa doakan and support baca okey!

For now nana terpaksa stop kejap Vlogging sebab tengah recovering dari batuk.. Dah betul-betul elok kang nana sambung Vlog lagi..

Tatap lah korang muka aku yang tak semenggah ni hahah

(Kemain panjang intro, mentang-mentang tulis kat blog bukan fb haha)

Actually pagi ni nana saja-saja lag throwback gambar masa dekat Italy tahun 2015..

Masa tu nana tengah pregnant 34 minggu..

Korang bayangkan lah, dah 8 bulan lah kiranya perut tu.. Still gigih pergi sampai ke Italy hahaha

Mujur laa tak beranak dekat sana!


Masa kat sana memang ramai betul yang risau pasal nana sebab kat Italy memang kena banyak berjalan..

Dekat dalam kota tu memang tak boleh masuk bus.. Boleh masuk kereta biasa je..

Tu pun orang-orang italy semua jenis oakai kereta kecik-kecik hat muat sorang penumpang tu saja.. Memang macam tu lah dekat sana sebab jalan memang tak besar..

Plus diorang nak jaga jalan raya diorang sebab bukan diperbuat daripada tar macam jalan kat negara kita..

Jalan yang jenis berbatu macam zaman dulu-dulu tu..

Cantikkk.. Memang cantik sangat lah..

Tapi untuk ibu mengandung 34 minggu, kena jalan almost 10km setiap hari tu memang hazab jugak la wehhh hahaha

Ingat lagi masa first day nana kat Italy..

Masa tu baru sampai Milan kalau x silap..

Punya lah banyak berjalan hari pertama tu, sampaikan nana sakit lutut..

Bahagian belakang lutut..

Yelah, nak bawak perut berat lagi ingat senang ka?

Balik bilik tu, nana consume Ostematrix macam biasa..

Esoknya bangun nana rasa macam kurang sikit la sakit lutut..

But stilllll sakit jugak sebenarnya!

Malam kedua nana balik bilik, malam sebelum tidur tu nana consume Ostematrix + Omega Guard

SURPRISINGLY,

Esoknya nana LANSUNG TAK SAKIT KAKI DAH!

Langsung tak rasa sakit dah kat kaki, wallahi nana tak tipu

Asal nana kena naik kerusi roda dekat sana, sampai dah boleh berjalan jauh sendiri dah untuk hari-hari lepas tu hehe

Actually, Omega Guard memang the best pun untuk IBU HAMIL..

Khasiat dia untuk ibu hamil ni sebenarnya sangat banyak!


See, bukan main banyak lagi manfaat Omega 3 untuk IBU dan ANAK kan?




Maternity shoot di Italy hehehe


Rindunyaaa kenangan dekat Italy..

Italy memang antara negara yang sangat cantik yang nana pernah lawat..

Dia maybe tak banyak nature cantik-cantik macam kat NZ atau Swiss..

Tapi dia banyak tinggalan sejarah yang sangat lah amazingggg!

And kalau korang nak tahu, nama si yaya pun kitorang dapat masa dekat Italy haha

Kisahnya, at first kitorang dah decide nak letak nama yaya, ADRA ELENA..

Tapi bila pergi Italy, kitorang jumpa nama tempat 'AURELIA'

Bila google, okey fine ada maksud yang baik..

Terus dan-dan tukar fikiran, jadi 'ADRA AURELIA'

Yang membawa maksud 'A BRAVE GOLDEN LADY'

Okey lah, sampai sini dulu lah ye..

Nak pergi siap-siap untuk kelas whatsapp sekejap lagi..

Nana nak kongsi dengan Spectacular tips untuk pecut closing kaw kawww punya bulan ni..

Biar depa dapat bonus banyak-banyak bulan depan InshaAllah :)

I love my job so much Alhamdulillah!

Korang yang nak dapatkan OMEGA GUARD PROMO yang bakal tamat pada ESOK hari, sila contact nana ye..

NAk join bisnes with Spectacular pun boleh je contact nana

Nana Macarona 
013-3039242

Till the people!

Assalamualaikum wbt


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...