Sunday, February 2, 2014

Sweet January

Assalamualaikum wbt..

Last entry nana di blog ini ialah bulan JULAI yang lalu.. Mujur tak berhabuk bersawang blog kesayangan nana ni.. Hee.. Sorry all readers sebab lama tak update blog.. InshaaAllah selepas ni akan semakin rajin mengupdate entry demi entry untuk tatapan uolls ^____^

Alhamdulillah Januari berlalu dengan sangat MANIS.. Akhirnya setelah 1 tahun 3 bulan di dalam Shaklee, finally title MASTER COORDINATOR menjadi milik nana.. Rank ini merupakan rank tertinggi di dalam Shaklee.. Tapi yang ternyata, di sebalik rank ini, di sebalik income yang diperolehi, tergalas satu tanggungjawab yang berat di bahu nana untuk membawa lebih ramai lagi anak didik SSpectacular untuk berjaya..

Perjalanan nana di dalam Shaklee tidak semudah yang disangka.. Orang lihat nana sentiasa gembira, tapi tiada siapa yang tahu dugaan demi dugaan yang nana lalui demi untuk berada di sini pada hari ini.. Kalau bukan dengan hati yang CEKAL, nana percaya nana sudah lama mengalah..

Tapi Alhamdulillah.. ternyata dugaan demi dugaan itulah yang menjadikan diri nana kuat.. Yang menjadikan nana mampu sampai ke sini.. Yang menjadikan nana seorang yang KEBAL.. Kebal di sini maksudnya InshaaAllah nana akan cuba untuk tidak mudah down sekiranya diduga lagi suatu hari nanti.. InshaaAllah..

Setinggi tinggi ucapan terima kasih nana nak ucapkan kepada suami tercinta.. Kerana tanpa sokongan daripada beliau, ternyata nana tidak akan mampu sampai ke sini.. Beliau merupakan tulang belakang paling utama dalam hidup nana.. Hadiah terindah yang Allah beri dalam hidup nana :')
Walaupun kami masih belum dikurniakan anak setelah setahun lebih berkahwin, ternyata perancangan Allah itu Maha Hebat.. Allah beri kami peluang untuk menggapai cita-cita kami terlebih dahulu.. Dan nana percaya dan yakin akan kasih sayang Allah pada kami suami isteri.. 'Hadiah' terindah itu pasti akan kami perolehi bila tiba saatnya kelak :') I Love U Suami.. Lillahi Taala 

Seterusnya, terima kasih nana ucapkan kepada kedua ibu bapa dan keluarga kerana menyokong keputusan nana untuk aktif berbisnes dengan shaklee, instead of meneruskan kerjaya nana sebagai seorang Quantity Surveyor.. Tanpa restu mereka, mungkin nana tiada di sini pada hari ini.. Walaupun bukan mudah untuk meyakinkan mereka, ternyata Allah itu Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.. 
Thanks to my family and family in law for being so understanding :')

Dan terutamanya kepada keluarga Shaklee saya.. Kepada upline, Mimi Farhana n Kak Hasanah.. Thanks sebab kenalkan nana dengan Shaklee.. Membawa nana masuk bersama di dalam Shaklee..:') kepada Master Iffah Annuar dan PMCery, thanks kerana sudi menjadi mentor dan sentiasa memberi semangat kepada nana untuk terus melangkah..
Kepada anak-anak didik SSpecttacular terutamanya.. Thanks kerana sudi menjadikan nana sebagai mentor anda.. Tanpa anda, tiadalah SSpectacular.. nana mendoakan kejayaan anak-anak didik nana.. Tak kira anak, cucu,cicit,piut miut..
Semoga segala ilmu dan tips yang nana beri akan digunakan sebaiknya..
Jangan pernah putus asa kerana kejayaan itu ternyata terlalu hampir dengan kita tanpa kita sedari..
Teruskan berjalan tanpa menoleh ke belakang..
Ikhlaskan hati untuk terus MEMBERI tanpa mengharapkan balasan
memberi tanpa SYARAT
Nana akan tetap berada di sini untuk memimpin dan membawa kalian ke puncak kejayaan InshaaAllah..

:)

Seterusnya nana nak kongsikan beberapa gambar semasa Magik Aura Kuantan tempoh hari.. Jom kite layannnn


Master Fariha yang hebat dengan ucapan pembukaan


Master Lydzar yang comel dengan tajuknya-Masa itu EMASMaster Farah Wahida yang cute dengan tajuknya- Gila Pnagkat di dalam Shaklee


Master Nana Macarona (aii ler tu) dengan tajuk saya- Cita-citaku menjadi orang kaya


amboi, bila gambar sendiri banyak pulak die letak hihi


ada lagi hiiii


Okey last. Masa ni baru Master2be.. :)


Sesi forum bersama Master fariha

AJK yang sangat komited..Thanks darlings!Idola saya.. Master Iffah Annuar


Master Cik Jan yang SUPER COMELS


Master Lyana Mansor yang kelakar dan best hehe


Ustaz Taufik. Rujukan kami mengenai ilmu agama.. ALhamdulillah terbukti Shaklee adalah company MLM yang mengikut syariat..


Master Yani yang comel dengan baby bump yang belum kelihatan- Magnet Diri


Master DoshJelitawan Shaklee.. Githeww

sesi laga perot.. amek berkattt


ALhamdulillah.. 

Till then.

Assalamualaikum & Have a nice day :)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...