Wednesday, April 13, 2011

F.R.I.E.N.D.S.H.I.P



Hari ni aku tibe2 rase macam nak buat entry pasal friendship atau dalam bahasa jawanya persahabatan. Bagi aku, a true friendship is a treasure.
Aku memang suka berkawan. Aku berkawan tak kire siapa janji ikhlas. Aku bukan berkawan dengan pompuan je. Dengan laki pon aku berkawan. Tapi betol2 kawan punye la. Mcm adik beradik la kirenye. Prinsip aku, kalau nak berkawan bia betol2 berkawan. Kalau nk scandal baik awal2 lagi ckp nak scandal kan. Sebab aku bila dah start berkawan aku akan betol2 kawan. And aku sangat sayangkan kawan2 aku macam saudara aku sendiri. Its me! see how lucky are my friends :D
 Meh nak introduce kawan2 yg aku sayang dlm idup aku.
Start dr sekolah menengah la ye.

Ni Nadia. Die ni bestfriend aku since form 2. Mase mula2 kenal ingat sombong. Skali da kawan best gile.
Tapi kitorang terpisah lepas aku pindah sekolah mase form 3,Sobss.Tapi still in touch until now. Love ya.muah2


Lepas habis form 2 aku teros pindah Taiping sampai la skunk. Mase mula2 pindah taiping hati aku memberontak gila. rindu sungai buloh tahap kronik. Iyela kan. Environment tak sama. Biase la remaja baru nak naik. mesti la nak dok bandar beb. Tapi actually best gile taiping kott.aman damai sentosa bahagia. Mase sekolah kat taiping tu pon aku ramaiiii kawan yang baik2 macam lyn, ecah, zati, lydia, jazza, liana etc etc. stakat ukur keluasan sekolah memang kerja kami. Rinduuu. balik taiping jumpa ok!



Mase form 4 pulak aku cerdik sikit dari skunk. So aku pon diterima la masuk MRSM Balik Pulau.Tempat ni sangat la best. Kat sini aku kenal macam2 orang. And kat sini jugak aku kenal what true friend is. Banyak sebenyanye kawan baik aku mase kat maktab ni. Macam rumates aku dulu, hawa, tijah, pa'a. Pastu has, anis, ummu, min, mizah, lilo.syreen..ramai lagi la..sory la kalau tak tersebut.sebab ramai sangat. papepon aku sayang hampa sangat! Tapi dalam ramai2 tu ade 2 orang yang paling aku rapat and close gile sampai skunk


Yang tudung biru tu Mizah. Yang tudung pink tu plak Lilo. 
I am so lucky to have them in my life. Sayang gile kat diorang macam adik beradik. Susah senang same2. Aku tak kan lupa! 

Lepas habis je sekolah aku masuk Matriks Perak. Dalam banyak2 tempat belajar, zaman matriks la paling best dan heaven bagi aku. Siyes. Tambah2 ade geng2 yang best gila macam tira, kim, yana, awin, nana tanjung, muni, dayane gn baya.
Rindu gile kenangan kat KMPK. macam2 keje gila buat dulu. Siap tubuhkan 7 adik manis perform mase dinner dinamika dulu. HAHA. Sweet gila sume kenangan tu. rinduuu :(

perform time dinner dinamika*7 adek manissss* haha 

tym aku bajet ala2 artis mase malam seni warisan.ramai siot PA :D

rindunyaaa rinduu KMPK!

Bila masuk U pulak. lagi ramai kawan kawan yang best aku jumpa. Contohnye


si kembar yang comel ni. dija and echa. ex housemate dulu. rinduuuuu baring golek2 nanges same2 dengan korang. even kite jauh (jauh la sgt) namun dekat di hatiii



Yang ni plak osmet2 kesayangan hamba. Sayang korang sesangat! yana, mira and kak fatin. Tapi kak fatin dah pindah. and lepas ni mira lak pindah. sedih. T__T lepas ni leh manje2 comolot segala dengan yana je. :( :(

Selain daripada sume kat atas, aku pon ade gak beberapa bestfriends lelaki yang memang aku anggap macam abang/adik sendri. no heart2 feeling punye la. hey, sape kate lelaki dan perempuan tak oleh jadi bestfriend??

ni la member QS paling rapat dengan aku. syami,rashid and rasid. kawan gn sume laki ni kadang2 buat aku rase macam aku pon laki same. usha awek cun pon sesame. ape cerr? hahhaha tapi diorang ni memang best. hope kawan sampai syurga ok?


psst.kepada fotografer2 yang ade bace entry ni, rashid ni berbakat jadi model lelaki tau.*promot2* wewittt


mamat ensem kat atas ni plak name die Adam. kenal mase kat matriks. adam ni betol2 macam abang aku yang sangat care pada adiknye. thanks adam sebab menjadi abang yg sangat baik!! psstt:adam ni single lagi.kalau nak isi borang meh jumpa nana macarona. hahaha

Selain adam, syami, rasid and rashid, aku rapat jugak dengan acu and izi. tapi gambar x sempat diculik dr fb dorang. haha


"True friendship is a plant of slow growth, and must undergo and withstand the shocks of adversity before it is entitled to the appellation."





i am so blessed for having good friends like u guys. 


heart you all till eternity..




















4 comments:

  1. terharunye nana..sbb ko egt kt aku ...=)
    syg ko gak...

    ReplyDelete
  2. mmmuuahhh!!! syg ko! hehehe..pic kte 1st tu..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...