Monday, March 2, 2015

Tutorial Shawl Labuh by Nana Macarona

Assalamualaikum wbt

Ramai yang selalu tanya nana macam mana cara nana pakai shawl nana sehingga labuh menutup dada.. So harini nana kongsikan terus tutorial macam mana cara nana pakai shawl :)




Apa yang nana sendiri suka mengenai style shawl ini ialah, ianya memang menutup aurat dengan hampir sempurna InshaAllah..
Dan shawl yang nana selalu guna ialah daripada jenis kain chiffon.. Tapi harus diingat ya, kain chiffon selalunya nipis..
So make sure pakai inner di dalam.. Supaya tidak jarang dan menampakkan leher dan rambut :)

Semoga tutorial ini bermanfaat kepada semua..

Nana TIDAk menjual shawl ya.. Jangan tanya nana macam mana nak beli hehe.. Nana sendiri main beli je kat mana2 yang kebetulan nana jumpa :)
And ada juga shawl nana dihadiahkan oleh anak-anak bisnes nana, family dan suami.. Thanks kepada semua!

Semoga dengan tutorial ini, ramai yang akan lebih tertarik untuk tutup aurat dengan sempurna.. Jom tutup aurat dengan sempurna ya semua! Demi Allah, demi Rasul, demi Suami dan kedua ibu bapa..

Andai kita sayang pada suami dan ibu bapa kita, tutuplah aurat kita.. Kalau tak kesian suami dan ayah kena tanggung dosa kita.. Hmm

So mempersembahkan tutorial simple daripada nana.. tadaaa! hehe


*Sila klik HD untuk video yang lebih JELAS ya*


Jangan lupa LIKE dan SUSCRIBE chanel youtube nana tau! Hehe

Dan sekiranya anda rasa tutorial ini bermanfaat kepada semua dalam usaha kita menyebarkan dakwah kita, feel free to LIKE & SHARE entry ini :)

Tq for watching!

Till then people,

Assalamualaikum wbt..


11 comments:

  1. Suka tutorial shawl ni.. jazakillah nana

    ReplyDelete
  2. simple.. cantik.. labuh... trima kasih MNM share tutorial ni.. :-)

    ReplyDelete
  3. Macam cara irine nadia pakai shawl. Dan memang labuh, akak pon pakai macam ni.

    ReplyDelete
  4. Cantik dan menutup aurat dgn sempurna... Tq atas perkongsian ini..

    New Entri LAUNCHING Shawl LABUH MURAH Exclusive by Papaglamz

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...