Thursday, January 10, 2013

Tutorial: My Makeup Routine

Assalamualaikum wbt..

Hello korang! Harini nana nak share satu tutorial on how i do my makeup. Its not an everyday makeup la actually. I only wear this makeup kalau ade makeup job, kenduri or dating ^_^

Mekap ni nampak simple and mudah je sebab nana sendiri memang sukekan something yg simple. If korang notice, style nana mekap customer pn memang more to natural look kan? For me, less is more. My definition of makeup is, "makeup should be used to enhance your beauty, not completely transform it" ♥

Niat utk share cara mekap nana memang dah lama, tp disebabkn a few kekangan yg tak boleh dielakkan, maka tertangguhlah ia.hehe


Me after makeup. Its a very light and simple makeup. 

:)

I also made a video tutorial on youtube and hopefully u guys can learn more from that.

My makeup tools~

Foundation-mary kay ivory 5
Compact powder/2 way cake-pixy
Eyeshadow primer-urban decay
Eyeshadow-urban decay pallete
Eyeliner-inglot
Eyebrows-viva pencil
Mascara-cybercolor ex volume
Blusher-mac dainty
Lipstick-revlon peach me
Lipgloss-sephora



I hope this video can give you some ideas on how to do your makeup everyday. It is suitable to wear to office, dating, kenduri or dinner. Kalau pergi kelas maybe a bit overrrr. Karang lecturer tak fokus mengajar tengok you pny blusher liplapliplap. Haha

However, this type of makeup maybe kurang sesuai untuk majlis tunang, nikah or kawen sebab its too light. Nak tahu tak macam mana nak recognize a makeup tu tebal or tak? Tahi lalat! Hahaha. Sounds funny, but its true. Kalau lepas mekap taik lalat hilang, memang tebal la jawabnye tu. :D 

Insyallah, there will be more makeup tutorials to come.

Kalau ade sesiapa yg tak jelas and eager to learn more, do not hesitate to contact me. Kita boleh arrange makeup class. Nana bukak kelas utk sepanjang weekdays. So anytime you are free, boleh set masa dengan nana ok. Banykkk ilmu nak curah ni. ^_^ boleh email ke nanafarhanapakeh@gmail.com ataupun sms/whatsapp 013-3039242

Hope you guys enjoy the video :)

Till then, salam

p/s: im sorry for the low quality of video. al maklum la pakai webcam note 10.1 sajo plus iolls tak reti edit2 bagai ni. reti letak lagu je :D



4 comments:

  1. hai...nana without make up you stilll look gojes dear...anyway...nice entry and thanks sharing beauty tips..love it's^^

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...