Friday, September 14, 2012

Perhatian Perhatiaaannnnnnnn!!

Assalamualaikum wbt

Hye korang! siapa belom tidur tak payah angkat tangan, tapi jom baca entry penting nana nih okey. hehe

Actually nana ade special announcement nak buat hari ini..Macam semua orang sedia maklum, nana ada menjual supplement untuk kulit dan kesihatan iaitu Vitamin C dan Vitamin E. Alhamdulillah dah masuk 2 bulan nana menjual supplement yang sangat bagus ni, dan syukur sangat-sangat feedback yang nana terima teramat lah memberansangkan..Most of my customer semuanya berpuas hati..And ramaiiiii yang repeat order dengan nana lepas rasa sendiri keberkesanan supplement jualan nana ini..Thank you sooo much! :')

Apa-apa pun, suka nana nak ingatkan bahawasanya jangan sampai taksub mengatakan bahawa supplement nana ni yang menyembuhkan masalah2 kulit anda semua. Sesungguhnya hanya dengan izin Allah SWT lah, maka berkesanlah supplement ini untuk korang semua :)

Tapi nana still masih belum berkongsi dengan umum BRAND supplement jualan nana ni kan? Actually kebanyakan customer yang bertanya kepada nana semua DIBERITAHU brand supplement jualan nana ni sebab nana tak kan pernah berselindung ape2..cuma nana tak nak orang lain salah faham cakap nana jual fake produk ke ape kan.

So...dengan lafaz Bismillah nana nak announce yang selama ini produk yang nana jual ialah brand shaklee
Nana tak pasti korang semua pernah dengar atau tak mengenai produk ini..Tapi nana yakin and percaya ramai yang memang yang familiar dengan jenama ni sebab jenama ni memang femes :)

Untuk pengetahuan semua, nana adalah pengedar sah Shaklee and ID nana ialah 893893 :)





Soooo..untuk semua yang rasa ragu2 dengan jenama supplement jualan nana, tak perlu rasa macam tu lagi okey sebab jenama ini memang sudah terbukti berkesan, halal dan selamat ke atas kebanyakan customer nana..:)

Untuk pengetahuan semua jugak, nana bukan sahaja menjual Vitamin C dan Vitamin E tetapi juga semua jenis supplement under shaklee..Semuanya akan nana kongsi dengan anda semua dari semasa ke semasa k..Semoga perkongsian nana ini akan membawa manfaat kepada kita semua. Amin :)

Untuk sesiapa yang berminat membeli supplement vitamin c, vitamin e atau lain2 ataupon sesiapa yang mempunyai sebarang pertanyaan boleh la pm nana kat fb nana macarona ataupon sms/whatsapp/viber/line 013-3039242

Till then, Goodnight! <3 p="p">

Friday, September 7, 2012

Khasiat Vitamin E untuk kulit dan dalaman

Hye Assalamualaikum w.b.t

Wahhhh..kemain tajukk. Kelas kau nana. Before ni seperti semua sedia maklum, nana ade share satu supplement yang bukan main bagus lagi, tak lain tak bukan vitamin C.
Tapi kali ni nana nak share satu lagi jenis supplement yang tak kurang bagusnya jugak, iaitu VITAMIN E.
mari nana kongsikan sedikit info mengenai vitamin ni yang nana amek dari abang google.



Vitamin E adalah vitamin larut lemak yang disimpan di dalam organ tubuh seperti hati, jantung, kelenjar pituitari, testis, uterus, darah dan otot. Namun, yang menariknya vitamin E ini ialah, 60-70% darinya akan disingkirkan dari tubuh setiap hari (tidak semua disimpan dalam badan) dan ia tidak menjadi toksik seperti vitamin A.

Khasiat Vitamin E

  • -Menjadikan anda tampak lebih muda dengan membantutkan penuaan sel yang disebabkan oleh radikal bebas.
  • -mencantikkan dan menampakkan wajah lebih muda dari usia. pengambilan yang berterusn akan mampu menghilangkan kedut, parut dan jeragat.
  • -Melindungi paru2 dari pencemaran udara.
  • -Meningkatkan kuasa sel-T untuk melawan penyakit.
  • -Anti oksidan.
  • -Membekalkan oksigen ke sel-sel badan.
  • -Mengurangkan risiko Alzheimer (nyanyuk).
  • -Mengurangkan risiko keguguran bagi wanita hamil.
  • -Menyelesaikan masalah kelesuan.
  • -Mengurangkan risiko parut yang besar.
  • -Merendahkan kadar kolesterol.
  • -Membantu mencegah kanser.
  • -Merendahkan risiko katarak.
-Vitamin E juga dikenali sebagai ‘vitamin cinta’ kerana ia boleh membantu dalam perhubungan suami isteri. Malah wanita hamil, menyusukan anak, mengambil sebarang pil hormon dan melalui fasa menopous memerlukan vitamin E.


Okey, tu dari apa yang nana google lah kan. Ni bukan nak gebang ye, ni kisah benar. Sejak nana mengambil supplemen vitamin c selama dekat lebih 2 bulan ni, memang banyak sangat kesan positif yang nana nampak tau. perubahan2 yang bukan nana seorang saja yang perasan, tapi jugak orang di sekeliling nana. berbunga lah kejap kan hati kalau encik bakal suami tu tegur n puji sikit. HAHA 

AKAN TETAPIIII.. semenjak nana mengambil vitamin c plus vitamin e ni, makin terasa perubahan die..yang paling ketara tu, bila bangun tidur, kulit rase fresh je tak macam dulu2..bangun tido kulit rase beminyak..lagi satu, kulit terasa makin lembut dan licin..kiranya lepas makan vitamin c dah okey, tapi after tambah dengan vitamin e ni boleh rasa die bertindak lagi cepat especially part parut2 degil tu. In simple words, nana boleh kata yang vitamin C ni membantu untuk memutihkan kulit, melembapkan kulit, menghilangkan parut, mengurangkan resdung dan sembelit. manakala perubahan yang nana dapat rasa selepas makan vitamin c dan vitamin e ialah kulit semakin lembap dan licin, parut semakin cepat hilang 2x ganda cepatnya, kulit rasa fresh.

Daripada pembacaan nana, vitamin e ni juga bagus untuk pasangan yang sudah berumah tangga. tapi yang tu tak boleh share testimoni lah lagi kan sbb belom kahwin. kui3

Lagi satu, pengambilan vitamin C dan vitamin E ni jugak boleh mengelakkan sunburn..tambah2 kita kat malaysia ni beriklim khatulistiwa kan..rase macam tak nak keluar2 rumah je rase sebab tak nak kena panas. huhu. tapi nak buat cane kan, nak xnak kena jugak. so pengambilan 2 jenis vitamin ni boleh bertindak sebagai pelindung kulit kita..

ini contoh vitamin e yang nana war-warkan sebentar tadi




cara pengambilan vitamin E ni ialah sehari sekali. so untuk sebulan 30 biji.

sesiapa yang berminat boleh lah  hubungi nana di 013-3039242
whatsapp, line, viber etc ye
msg tu kalau boleh xyah la..haha.. tapi kalau no choice boleh la
ataupun korang semua boleh pm nana kt fb nana

okey lah, sampai sini je okey
till then
salam